Yhden Tähden Hotelli

Ari Matikainen:
Yhden Tähden Hotelli (Suomi, 2007)
70 min - 35mm - Finnish.
Tuotanto: Art Films Productions
Levittäjä: Sandrew Metronome

Ohjaaja paikalla näytöksessä.

Yhden tähden hotelli on koskettava matka suomalaisen miehen mielenmaisemaan, jossa pohditaan omaa tulevaisuutta, elämää ja unelmien toteutumista. Agents-yhtyeen solisti Jorma Kääriäinen on päätähtenä tässä hänestä ja hänen elämästään kertovassa dokumenttielokuvassa, jota on kuvattiin vuodesta 2004 saakka.

Ari Matikaisen yhden tähden hotelli on esimerkillinen musiikkielokuva. Matikainen tavoittaa komeasti Kääriäisen persoonan ja kiertue-elämän yksinäisyyden. Hotellista toiseen kiertäminen on kolmen lapsen isälle rankkaa jopa Suomen hienoimman yhtyeen keulakuvalle. Vaikka elokuvan teemat ovat syvällisiä ja suomalainen maisema ja siellä elävän miehen elämä välillä rujoakin, on elokuva silti lämmin, hyväntahtoinen, humoristinen ja viihdyttävä, aivan kuten Jormakin. Ja tietysti se on täynnä hienoa ja mukaansatempaavaa musiikkia.

 


Ari Matikainen

Yhden tähden hotelli on Ari Matikaisen taideteollisen korkeakoulun lopputyö. Ei ole mitenkään tavallista, että lopputyönä tehty elokuva pääsee teatterilevitykseen. Yhden tähden hotelli kuitenkin lanseerattiin komeasti teattereissa ympäri maata. Elokuvallaan Enossa syntynyt Matikainen nousee lupaavimpien suomalaistekijöiden harvalukuiseen joukkoon.

 Takaisin ohjelmasivulle