Roots Time

Silvestre Jacobi:
Roots Time (Argentina / Jamaica, 2006)
77 min - DVD - English. Ei suomenkielistä tekstitystä.

Roots Time on värikäs roadmovie Jamaikalta. Reggaen ja rastafarismin kyllästämä elokuva esittelee lempeän fiktion keinoin saaren kulttuuria ja uskontoa. Roots Time kertoo Jah Bullista ja Baboosta, kahdesta rastasta jotka ajelevat kirjavalla autollaan ympäri maaseutua koettaen myydä LP-levyjä. Miehet ottavat kyytiin kaksi liftaajaa, joista toinen osoittautuu suosituksi radiojuontajaksi nimeltään Farmer Roots. Jah Bull ja Baboo suostuttelevat Rootsin viemään sairaan ystävättärensä tunnetun yrttitohtorin Bongo-Hu:n hoiviin. Tohtorin löytäminen osoittautuu kuitenkin astetta hankalammaksi kuin oli oletettu. Etsintä ulottuu aina rastafarismin juurille saakka.

Elokuvan ohjaaja Silvestre Jacobi on hyvin kiinnostunut erilaisista katoavista kulttuureista. Hän on tehnyt useita elokuvia vähemmistökulttuureista mm. Uruguaissa, Boliviassa ja Karibialla. Roots Timea kuvatessaan Jacobi asui Jamaikan maaseudulla neljä kuukautta tutustuen samalla saaren lämminhenkiseen rastafari-kulttuuriin. Pienellä budjetilla mutta suurella kunnianhimolla tehty elokuva on positiivinen tarina siitä, miten ihmisten tulisi ottaa oppia vähemmistökulttuureilta ennen niiden katoamista globalisoituvasta maailmasta kokonaan. Sanoman ja loistavan tarinan lisäksi Roots Time tarjoaa kaunista kuvaa ja parasta musiikkia jokaiselle reggaesta ja Jamaikan kulttuurista kiinnostuneelle. Elokuva esitetään ensimmäistä kertaa Suomessa.

"Rastafarism has a very important message nowadays to stop the globalization of the world." – Jacobi

EXTRA LARGE -NÄYTÖS
Extra Large


Silvestere Jacobi

Argentiinalainen, vuonna 1978 syntynyt Silvestere Jacobi valmistui asianajaksi vuonna 2002 Torcuato di Tellan yliopistosta. Kiinnostus elokuviin ajoi Jacobin kuitenkin opiskelemaan elokuvataidetta New Yorkiin. Opiskelut eivät menneet hukkaan, sillä nykyään Jacobilla on Mistika Films -tuotantoyhtiö, joka on erikoistunut tekemään elokuvia ja dokumentteja vähemmistökansoista ja etnisistä ryhmistä ympäri maailmaa.

 

 Takaisin ohjelmasivulle