Rento Elämä

Oskari Huttu ja Aleksi Raij:
Rento Elämä (Suomi, 2007)
Arvioitu kesto: 30 min - Finnish / English
Tuotanto: YLE Extra / Joensuun Popmuusikot ry

Ohjaaja paikalla näytöksessä.

Rento Elämä on reggae-elokuva musiikista ja elämänmenosta. Elokuva kertoo festivaalista festivaalin sisällä eli Ilosaarirockin Rentolavaa ympäröivästä reggaen, rauhan ja rannan sulautumasta. Rento Elämä pitää sisällään aurinkoa, rytmejä, kauniita ihmisiä, tunnelmaa, vähemmän kauniita ihmisiä, tanssia, bikineitä ja tietty musiikkia joka saa lantion keinumaan ja pyllyn pyörimään. Vuodesta 2004 lähtien Linnunlahden rannasta on muodostunut usealle Ilosaarikävijälle keidas, jossa viikonloppu sujuu kuin Las Palmasissa konsanaan. Oskari Huttu ja Aleksi Raij päättivät taltioida viikonlopun tunnelman ja erityisesti mahtavat keikat. Elävänä esiintymässä ovat mm. Anthony B, Vavamuffin, Kemmuru ja muut rytmimusiikin mestarit.

Joensuun Popmuusikot ry:n työntekijä Asko Piiparinen kommentoi Rento Elämää sanoin "Se on helevetin hyvä". Siitä kannattaako Piiparista uskoa, ei ole takuita. Popparit ovat kuitenkin tuottaneet elokuvan yhdessä YLE Extran kanssa, eikä Asko ole edes nähnyt koko leffaa. Mutta vähät siitä, mainiolle tuulelle Rento Elämästä tulee. Ja ehkäpä juuri sinäkin löydyt kuvista!

Rento Elämä -dvd kaupoissa 21.11.

 

EXTRA LARGE -NÄYTÖS

Extra Large    Yle Extra

 


Oskari Huttu ja Aleksi Raji

Oskari Huttu on useasta yhteydestä joensuulaisille tuttu hahmo. Oscar H.O.T. Quartetin solismin lisäksi mies tunnetaan puuhamiehenä kaikentyyppisten projektien taustalla. Viimeisten vuosien aikana Helsinkiin muuttanut Oskari on viihtynyt kameran takana, mistä käsin hän on tuottanut ja ohjannut lyhytelokuvia, mainoksia ja musiikkivideoita Komia Helsingin leivissä. Opiskelutoverinsa Aleksi Raij:n kanssa Huttu ohjasi suurella kotiseuturakkaudella Rento Elämä -dokumentin vuoden 2007 Ilosaarirockista. Aleksi Raij on tullut tunnetuksi erityisesti leikkaajana. Miehen palveluksia on käytetty useissa suomalaisissa pitkissä elokuvissa.

 Takaisin ohjelmasivulle