Lemmy

Peter Sempel:
Lemmy (Saksa, 2002)
111 min - DVD - English / Germany. Ei suomenkielistä tekstitystä.
Tuotanto: Black SUN Flower Filmproduction

Ohjaaja paikalla näytöksessä.

Peter Sempelin dokumentti Lemmy kertoo legendaarisen Motörheadin vielä yhtyettäänkin legendaarisemmasta laulajabasisti Lemmy Kilmisteristä. Lemmyn hahmo on vuosikymmenten saatossa kasvanut yhtyeen musiikkia suuremmaksi. Mies on antanut kasvot fraasille Sex, Drugs and Rock'n Roll. Lemmystä liikkuu mitä ihmeellisimpiä kertomuksia. Huhutaan, että hänen verensä vaihdetaan säännöllisesti eikä hänen ruumiinsa kestä alkoholinkäytön lopettamista. Huhuista välittämättä Motörhead kuitenkin jatkaa uskollisesti keikkailua ja saapuu Suomeenkin minikiertueelle joulukuussa.

Ohjaaja Peter Sempel liittyi Motörheadin riveihin seuraamaan kiertuetta, jonka aikana yhtye vieraili Saksassa, Los Angelesissa, Iso-Britanniassa sekä Ozzy Osbournen takapihalla. Tästä syntynyt dokumentti sisältää aimo annoksen huumoria, äänekästä musiikkia ja paljastuksia pääosanesittäjästä Lemmy Kilmisteristä. Dokumentti koostuu otoksista keikoilta, backstagelta, studiosta sekä Lemmyn kotoa. Elokuva on kuvaus yhdestä aikamme suurimmista rock-ikoneista, miehestä jonka syylässäkin on enemmän asennetta kuin keskivertorokkarissa.

 


Peter Sempel - omien sanojensa mukaan:

Syntynyt Hampurissa, kasvanut Australian takamailla, ilman sähköä tai juoksevaa vettä, vain radio seuranaan. Omisti hevosen muttei polkupyörää, puutarhassa oli kenguru. Kiusattiin ja haukuttiin pikku natsisiaksi - tästä johtuen repi koulukaverinsa korvan irti ja poltti puisen koulurakennuksen, tai ainakin puolet siitä. Muutti takaisin Hampuriin 1968. Opiskeli amerikkalaista kirjallisuutta (E.A.Poe, Malamud) ja liikuntakasvatusta Hampurin yliopistossa, työskenteli 56 eri työpaikassa.

Alkoi tehdä elokuvia musiikin takia, eritoten Einstrürzende Neubautenin, Nick Caven ja klassisen musiikin (suosikkilevy Lou Reedin "Berlin"). Kävi usein saman illan aikana oopperassa, baletissa ja punk-keikalla Hampurissa tai Berliinissä.

Sempel kuljettaa filmejään mukanaan ympäri maailmaa ja esittää niitä festivaaleilla, tapahtumissa, diskoissa ja ties missä. Marraskuussa hän pakkaa reppuunsa punk-musikaali Dandyn ja Lemmy -elokuvan ja saapuu Joensuuhun.

 Takaisin ohjelmasivulle