Fallen Angel: Gram Parsons

Gandulf Hennig:
Fallen Angel: Gram Parsons (Saksa / UK)
90 min - DVD - English. Ei suomenkielistä tekstitystä.
Tuotanto: Spothouse Productions & BBC Music Entertainment

Ohjaaja paikalla näytöksessä.

Rokumentti jatkaa kantrahtavien kulttisankareiden ansiokasta esittelyä. Viime vuoden festivaalilla Townes Van Zandt sai tarinansa julki, tällä kertaa on vuorossa "kosmisen amerikkalaisen musiikin" lipunkantaja Gram Parsons. Saksalaisen Hennigin dokumenttia kuvattiin kuuden vuoden ajan ja siinä käydään läpi Parsonsin 26-vuotiaana päättynyt lyhyt, mutta molemmista päistä palanut elämänkaari perheenjäsenten, ystävien ja muusikkotovereiden (kuten Keith Richards, Emmylou Harris, Chris Hillman) haastattelujen sekä harvinaisen arkistomateriaalin kautta. Parsons ehti vaikuttamaan Byrdsissä, Flying Burrito Brothersissa sekä tekemään kaksi loistavaa soololevyä. Hän oli mm. vauraan mutta rikkinäisen kodin lapsi, Rolling Stonesin hang around-jäsen, päihteiden suurkuluttaja ja mikä tärkeintä: kantrin ja rockin yhdistäjä, jonka ainutlaatuinen perintö elää voimakkaana. Parsonsin kuoltua hänen ystävänsä Phil Laufman lunasti lupauksensa ja varasti tämän ruumiin lentokentältä viedäkseen sen poltettavaksi Joshua Treen autiomaahan. Myös tämä hämmentävä episodi saa dokumentissa valaistusta Laufmanin itsensä kautta.

 


Gandulf Hennig

Saksalaissyntyinen muusikko, ohjaaja ja tuottaja Gandulf Hennig saapuu Rokumenttiin suoraan Nashvillestä. Television fiktiosarjojen parissa työskennellyt Hennig päätti käsikirjoittaa ja ohjata ensimmäisen dokumenttinsa Fallen Angelin, kantrirockin legenda Gram Parsonsista. Dokumentin valmistuminen kesti noin kuusi vuotta. Pieniä taukoja työhön tuli, Hennigin äänittäessä kaksi sooloalbumia dokumentin teon ohessa.

Hennig innoistui Gram Parsonin musiikista jo nuorena kuultuaan ensimmäisen kerran Flying Burrito Brothersin kappaleen "Hot Burrito No.1", tietämättä yhtyeestä ja laulajasta tuon taivaallista. Gram Parsonissa Hennigiin teki vaikutuksen tämän sielukkuus, todellisuus ja aitous. Ohjaaja ei lähestynyt päähenkilöään tutkijana, vaan musiikkifanina. Musiikkifanina Hennig kutsutaan myös Rokumenttiin, me kun jaamme hänen intonsa Parsonsiin ja parhaaseen musiikkiin.

 Takaisin ohjelmasivulle