End of the Century

Jim Fields ja Michael Gramaglia:
End of the Century: The Story of the Ramones (USA, 2003)
110 min- English.

Ohjaaja paikalla näytöksessä.

Vuosi 1974, Queens, New York: kaupunginosan kaduilla käy kohahdus joka jää satunnaisilta kulkijoilta huomaamatta. Päivänvaloon astelee shokeeraava ja raakaa kolmisointupunkkia soittava, liimanhaistelusta ja muista nuorten harrastuksista laulava sarja raggareita. Ketkä tämän nelikkoon törmäävät, eivät kohtaamistaan unohda. The Ramones on siirtynyt kellareista tietoisuuteen ja sen ääni alkaa levitä.

The Ramones oli huomattavan suuri vaikuttaja 1970-luvun musiikkiskenessä. Yhtyeen väkivaltainen, mutta omalla nerokkaalla tavallaan melodinen musiikki muutti monen kuulijan käsityksen popmusiikista. Ramonesin sanoitukset käsittelivät katujen elämää huumeista deittailuun ja poikaprostituosta ja rock'n rolliin. Yhtyeen neljä jäsentä eivät missään mielessä olleet ulkonäöltään tai elintavoiltaan potentiaalisia rocktähtiä, mutta silti Ramonesista kasvoi eräs maailman kuuluisimmista kokoonpanoista, joka toimi katalysaattorina kokonaiselle musiikkiliikkeelle. Yhtye ei saavuttanut hittilistoja, mutta hillittömällä 22-vuoden kiertämisellään herätti intoa ja antaumusta ympäri maailmaa. The Ramonesista on muodostunut kulttiyhtyeiden kummisetä jonka singlet saavat hymyn ja nyrkit kohoamaan pallon jokaisella rockklubilla.

Michael Gramaglian ja Jim Fieldsin End of the Century on perusteellisin Ramones-filmatisointi. Dokumentissa luodataan yhtyeen jäsenten elämää kuusikymmenluvun lopusta yhtyeen uran huippuhetkiin ja Joeyn ja Dee-Deen valitettaviin kohtaloihin. End of the Century on elinvoimainen ja vilpitön kuvaus The Ramonesin vaikuttavasta mutta vaikeasta urasta.

 


Michael Gramaglia

End of the Century on vuonna 1964 syntyneen Michael Gramaglia ensiohjaus. Gramaglian isän ammatti oli elokuvien äänimies, joten nuori Michael kasvoi elokuvatuotantojen parissa. Työskennellessään Roomassa hän ystävystyi Ramonesin jäsenten kanssa. Gramaglia oli ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi ohjauksestaan elokuvassa End of the Century. Ei huonosti esikoisohjaajalta, vai? Michael Gramaglia saapuu Rokumenttiin vieraaksi, joten kaikki Ramones-fanit, nyt on mahdollisuus kysyä kaikki se mistä olette vastausta vailla.

 Takaisin ohjelmasivulle