El Benny

Jorge Luis Sánchez:
El Benny (Kuuba, 2006)
132 min - DVD - Spanish. Englanninkielinen tekstitys.
Tuotanto: Coral Capital Entertainment

Jorge Luis Sánchen ohjaama elokuva, El Benny, perustuu Kuuban suuren musiikkilahjakkuuden Benny Moren elämään. Benny villiinnytti kuulijoitaan synnynnäisellä musikaalisuudellaan ja ainutlaatuisella esiintymisellään. Elokuva oli vuoden 2006 Kuuban Oscar-ehdokas ja se on ollut kotimaassaan valtavan suosittu. Benny Mó Renny Arozarena on voittanut palkintoja roolistaan ja Kuuban eturivin muusikoiden uudelleen äänittämää musiikkia on kehuttu maasta taivaaseen.

Elokuvan tarina alkaa siitä kun paikallinen poliitikko palkkaa Bennyn kampanjaansa esiintymään, mutta kaikki ei menekään niin kuin oli suunniteltu. Solistin unelma suuresta orkesterista ei toteudu ja Benny epäonnistuu sopimuksen mukaisessa esiintymisessä. Syvästi pettynyt ja turhautunut muusikko hakee lohtua naisista ja viinasta, eikä elämä näytä asettuvan raiteilleen. Urhoollisesti Benny kuitenkin kokoaa uuden kokoonpanon ja toteuttaa itse unelmansa muodostamalla Afro-Kuuban Jazz Big Bandin, joka hurmaa 1950-luvun Batistan Kuuban. Komea elokuva tuo tuulahduksen menneen Kuuban eksotiikkaa marraskuiseen Joensuuhun. El Benny saa Rokumentissa ensiesityksensä Suomessa.

 

 Takaisin ohjelmasivulle

 


Jorge Luis Sánchez

Jorge Luis Sánchez on kuubalainen, the Nacional Federation of Cine Clubs of Cuban perustaja. Hän aloitti työskentelynsä kuvausassistenttina vuonna 1981 ja myöhemmin päätyi apulaisohjaajaksi. Hänen ensimmäinen oma tuotoksensa on Rokumentissa nähtävä El Benny, joka valmistui 2006. Elokuva päätyi Kuuban Oscar-ehdokkaaksi.