Cleaning Up!

Rostislav Aalto:
Cleaning Up! (Suomi, 2001)
78 min - 35 mm - Finnish / English / Russian
Tuotanto: Zen Media

Elokuva Cleaning Women -yhtyeen Itä-Euroopan matkasta.

"We came from planet Clinus to clean the earth."

CLEANING UP! on dokumentti kolmihenkisen CLEANING WOMEN -yhtyeen ensimmäisestä ulkomaankiertueesta. Se on "tapahtui-todella-road-movie", juna- ja bussimatka ristiin rastiin Baltiaa, jossa naisiksi pukeutuneet, meikatut suomipojat takovat pyykinkuivaustelineitä ja kurkkupurkkeja matkalla Venäjän musiikkitelevisioon. Se on täynnä pikku klubeja ja hikisiä takahuoneita, kaupunkeja, räntää ja roudausta. Matkan suuntautuessa itään, maailmanosa tuo mukanaan pettämättömät epävarmuustekijänsä, mutta yllättävää kyllä myös miljoonia tarjoavan amerikkalaisen talent-scouttinsakin

Rostislav Aallon dokumentti Cleaning Up! on kiertänyt kansainvälisillä festivaaleilla keräten erilaisia palkintoja ja tunnustuksia. Elokuva kertoo ystävyydestä, rohkeudesta ja antautumisesta taiteelle. Ja tietysti suomalaisesta kajahtaneesta innokkuudesta.

 

Rostislav Aalto

Rostislav Aalto on syntynyt Moskovassa v. 1971, Suomeen hän muutti vuonna 1979. Hän on opiskellut Helsingin Yliopistossa pääaineenaan slaavilainen filologia ja teatteritaide. Rostislav Aallolla on Zen Media - elokuva-alan yritys, joka keskittyy elokuvaleikkaukseen ja dokumenttituotantoon. Omien tuotantonsa ohella Rostislav tekee töitä myös freelancerina. Hän on toiminut mm. kuvaajana, leikkaajana ja elokuvaohjaajana useille elokuva-alan yrityksille.

 Takaisin ohjelmasivulle