John Hillcoat:

The Proposition (Australia, Iso-Britannia, 2005)

Tuotanto: Autonomous, Jackie O Productions, Pictures in Paradise Pty. Ltd., Surefire Film Productions LLP
104 min - 35 mm. English. Suomenkielinen tekstitys.

K-15

The Propositionin on ensimmäinen synkistä murhaballadeista ja herkistä rakkauslauluista tunnetun australialaismuusikko Nick Caven yksin käsikirjoittama elokuva. Se palauttaa lännenelokuviin raa'an fyysisyyden ja paatoksen, jotka tekivät Sergio Leonen ja Sam Peckinpahin elokuvista klassikoita. Yhdessä ohjaaja John Hillcoatin kanssa Cave maalaa 1800- luvun Australian rajaseuduista karun kauniin näkymän, jossa hiki ja veri virtaavat, mutta auringonlaskut ovat huikaisevia.

Kyynistä, ihmisyyden synkkyyttä korostavaa käsikirjoitusta tukevat pitkät ja koruttoman upeat kuvat. Caven itsenä Bad Seeds-viulisti Warren Elliksen kanssa säveltämä musiikki tahdittaa veritöihin erikoistuneen Burnsin veljesklaanin ja kovaotteisen kapteeni Stanleyn tarinaa kohti lohdutonta loppua. The Proposition on Nick Caven musiikkiin ja lännenelokuviin ihastuneille pakollinen valinta.

www.thepropositionfilm.com


< takaisin

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue