Ismo Alanko - Taiteilijaelämää vuosilta 1989-2006 (Suomi 2006)

Tuotanto: Provisual
90min - DVD. Finnish.

DVD:n maailman ensi-ilta! Paikalla tuottajat ja artisti.


Täten ylpeinä ilmoitamme, että suomalaisen rockin ehkä suurimman uudistajan ja luovuuden dynamon Ismo Alangon uusin DVD Taiteilijanelämää vuosilta 1989-2006 saa maailman ensi-iltansa Rokumentissa. Ismo Alangon tuotanto on keskeisin tavoin ohjannut koko kotimaisen rockin kehitystä jo runsaan neljännesvuosisadan ajan toimien pysyvän inspiraation ja vaikutuksen lähteenä niin artisteille kuin kuulijoillekin. Rokumentissa esiteltävä DVD todistaa väkevällä tavalla, että Ismon luomisvoima ei ole suinkaan hyytynyt Hassisen koneen tai Sielun Veljien mukana, vaan tuo luovuus on pikemminkin syventynyt ja jalostunut vuosi vuodelta yhä hienommaksi ja taidokkaammaksi.

Rokumentissa julkaistava Ismon DVD keskittyy soolouran ja Ismo Alanko Säätiön vuosiin, joiden aikana viimeisetkin epäilijät ovat joutuneet taipumaan ja myöntämään Ismo Alangon kiistattoman suuruuden paitsi muusikkona ja säveltäjänä, myös koko suomalaisen kulttuurin keskeisenä vaikuttajana.

Festivaalin aikana julkaistavalta DVD:ltä esitetään mm. Jaan Kaplinskin kirjoittama ja Kalle Holmbergin ohjaama Jumalan monologi, Liisa Akimofin ohjaama Helsingin Juhlaviikkojen Valheita ja Onnenpekkoja -tilausteos sekä Ismo Alanko Säätiön viimeaikaisia live-esiintymisiä. Tule ajoissa, penkit täyttyvät, sillä paikalla ovat DVD:n tuottajat Cyde Hyttinen ja Juha Nikulainen sekä itse Ismo Alanko.


< takaisin

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue