Jérôme Laperrousaz:

Stand Up For Reggae (Ranska, 2004)

Tuotanto: Valentine Production.
52 min - Beta. English. Ei suomenkielistä tekstitystä.


Reggae-musiikkia on pidetty pitkään populaarimusiikin pahana poikana ganjan ja rastafarismin vähemmän hienostuneiden puolien vuoksi. Mielipiteiden jakautuminen tuli ilmi myös viime kesän Ilosaarirockissa, jossa Buju Bantonin ja Capletonin varhaisessa tuotannossaan viljelemät homovastaiset lyriikat nostattivat tsunamia lähentelevän vastalauseaallokon.

Stand up For Reggae kertoo tarinan köyhästä saaresta, joka musiikillaan julisti oikeutensa itsenäisyyteen ja vapauteen. Reggae on vain yksi lukuisista Jamaicalta nousseista musiikkityyleistä skan, menton, rock steadyn, rub-a-dubin, ragamuffinen ja dancehallin joukossa. Jérôme Laperrousaz luotaa dokumentissaan Jamaican musiikin historiaa vanhojen idolien ja tuoreiden nousijoiden avulla. Haastatteluissa, konserttitaltioinneissa ja "katutoastaamisissa" ääneen pääsevät Beanie Man, Lady Saw, Stephen Cat Coore, Capleton ja monet muut. Word up!

"When we come against Babylon, we come with words and sound of power"


< takaisin

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue