Todd Phillips:

Hated: G.G.Allin and the Murder Junkies (USA, 1992)

Tuotanto: A Skinny Nervous Guy
60 min - DVD. English.

K-18


G.G.Allin oli hurjista punkkareista hurjin. Hän omisti uransa ja elämänsä ylväälle tehtävälle palauttaa vaara rock'n rolliin. Tapa, jolla hän sen teki oli kaukana ylväästä. Allinin yhtyeen — Murder Junkiesin — esiintymiset kestivät yleensä vain noin kymmenen minuuttia, päättyen mellakkaan alastoman solistin pyöriessä omissa ulosteissaan ja pahoinpidellessä yleisöä. Allin, joka pidätettiin yli viisikymmentä kertaa, karkasi ehdonalaisesta esiintyäkseen Todd Phillipsin dokumentissa. Elokuvan ollessa jälkituotannossa hänet löydettiin asunnosta itäisessä New Yorkissa, kuolleena huumeiden yliannostukseen. Hänen lupauksensa lopettaa itsensä lavalla jäi näin toteuttamatta.

Ohjaaja Todd Phillips tunnetaan Road Tripin ja Starskyn ja Hutchin kaltaisista suuren budjetin elokuvista. Uransa alkuvaiheessa häntä kuitenkin pidettiin roska/underground-elokuvien suurena lupauksena. Hated on Phillipsin töistä mieleenpainuvin, elokuva ei todellakaan sovellu heikkohermoisille.


< takaisin

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue