Jeff Zimbalist & Matt Mochary:

Favela Rising (Brasilia / USA, 2005)

Tuotanto: Thinkfilm and HBO/Cinemax Documentary Films
82 min - DVD. Portugal. Englanninkielinen tekstitys.


Favela

    (f a ve'la) in Brazil, an urban slum or ghetto; illegal squatter settlement.

Musiikin harrastaminen Brasiliassa eroaa melkoisesti soittamisesta Suomessa. Pohjolassa suurimmat ongelmat liittyvät treenikämppien puutteeseen ja töiden ja keikkojen aikatauluttamiseen. Rio de Janeiron slummeissa suosittuja työnantajia ovat huumelordit, joille työskentelevien yhtyetovereiden oletettu elinikä pyörii neljäntoista ja kahdenkymmenenyhden vuoden välillä.

Favela Rising on elokuva selviämisestä köyhyyden, huumeiden ja päivittäisten kuolemantapausten keskellä. Jeff Zimbalist ja Matt Mochary ovat luoneet rajun, mutta vaikuttavan dokumentin väkivallan keskellä elävästä musiikista. Favela Rising kertoo entisen huumekuriirin, Anderson Sán ympärilleen keräämästä joukosta, Afro Reggae Groupista, jonka jäsenet haluavat löytää vaihtoehdon huumeiden ja ennenaikaisen kuoleman kuorruttamalle slummien elämälle. Faveloiden asukkaille Afro Reggae ei ole pelkästään musiikkia jossa sekoittuvat reggae, soul ja hiphop, se on lupaus maailmasta jossa lapset rakentavat leikkeihinsä puuaseiden sijaan muoviämpärirumpuja. Elokuva on ylistys yhteisön voimalle ja musiikin aikaansaamalle sosiaaliselle muutokselle. Favela Rising on palkittu useilla festivaaleilla ympäri maailman.

www.favelarising.com


< takaisin

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue