Joey Garfield:

Breath Control: History of the Human Beat Box (USA, 2002)

Tuotanto: Ghost Robot
75 min - Beta. English.


Breath Control on dokumentti musiikin tekemisestä pelkästään ihmisäänellä. Rytmimusiikin kaanonissa dj:t, mc:t, graffitit ja breakdance ovat jättäneet human beat boxin eli biittamisen — hiphopin epävirallisen viidennen elementin — varjoonsa. Joey Garfield on onnistunut ensimmäisenä elokuvantekijänä dokumentoimaan tätä hiphopkulttuurin spontaania, ilmaisuvoimaista ja usein hulvattoman hauskaa aluetta. Elokuvan haastatteluissa ja musiikkinäytteissä esiintyvät niin alan klassikot kuin uudet tulokkaatkin.

Vaikka Breath Control on dokumentti hiphopin erityisestä osasta, sopii se muillekin kuin piiriin syventyneille. Hyväntuulisuutensa, rehellisyytensä ja muusikoiden ilmiömäisen taituruuden turvin elokuva on innostanut yleisöä kaikkialla missä sitä on esitetty. Tämän nähtyään on pakko kokeilla kuinka rumpusetti soi suussa.

www.ghostrobot.com


< takaisin

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue