Lehdistötiedote 25.10. Julkaisuvapaa heti.

Ismo Alangon DVD maailman ensi-illassa Rokumentissa

  • Myös Ismo Alanko saapuu paikalle Rokumenttiin.
  • Rokumentin näytösliput tulevat myyntiin 30.10.
  • Ilosaarirockin ilmekilpailu käyntiin maanantaina 30.10. Suunnittele kesän 2007 ilme, voita 2000€.

Joensuussa elokuvateatterikeskus Tapiossa marraskuun 10.-12. päivinä järjestettävän rockelokuvafestivaali Rokumentin ohjelma täydentyi juuri lipunmyynnin alkaessa. Ismo Alangon marraskuussa julkaistava tupla-DVD saa festivaalilla maailman ensi-iltansa.

"Taiteilijaelämää vuosilta 1989-2006" -tupla-DVD on laaja ja kattava läpileikkaus Alangon soolouran aikaisesta tuotannosta. Ismon taiteilijauraan mahtuu reilut 600 000 myytyä äänilevyä, joista yli puolet on julkaistu 17 vuotta kestäneen soolouran aikana. Runsaasti hittejä ja harvinaisuuksia sisältävä DVD tuo esiin todella monipuolisen taiteilijakuvan, jonka pääosassa on suomalaisen miehen rakkaus musiikkiin ja sen tekemiseen. Rokumentissa näytillä ovat DVD:ltä mm. Jaan Kaplinskin kirjoittama ja Kalle Holmbergin ohjaama Jumalan monologi, Liisa Akimofin ohjaama Helsingin Juhlaviikkojen Valheita ja Onnenpekkoja -tilausteos sekä Ismo Alanko Säätiön viimeaikaisia live-esiintymisiä. Myös Ismo Alanko itse saapuu paikalle Rokumenttiin ja osallistuu näytökseen. Rokumentin ohjelma kokonaisuudessaan löytyy festivaalin verkkosivuilta osoitteesta www.rokumentti.com.

Osana Rokumenttia järjestetään perjantaina sekä lauantaina Rokumentti Goes eMute musiikkiteknologiatapahtuma. Tapahtuman teemana on uuden teknologian hyödyntäminen musiikissa – niin säveltämisessä kuin jakelussakin. Paikalla ovat luennoimassa 22-Pistepirkko -yhtyeen koko poppoo sekä Otto Romanowski, Petri Alanko ja Timo Repo. Tapahtuman ohjelmisto sekä ilmoittautumisohjeet löytyvät festivaalin verkkosivuilta. Lisäksi Elokuvateatterikeskus Tapiossa voi tutustua paikallisten bändien podcast-lähetyksiin. Seminaareihin on vapaa pääsy.

Rokumentin ennakkomyynti ja Ilosaarirockin ilmekilpailu käyntiin maanantaina 30.10.

Rokumentin festivaalilippupaketit ja näytösliput tulevat myyntiin maanantaina 30.10. Lippujen ennakkomyynti tapahtuu elokuvateatterikeskus Tapiossa ja Kahvila Tähdessä Joensuussa. Ulkopaikkakuntalaisten on mahdollista varata lippunsa puhelimitse Tapion puhelinpalvelusta. Lisätietoa lipunmyynnistä löytyy Rokumentin verkkosivuilta.

Samaisena maanantaina käynnistyy myös Ilosaarirockin ilmekilpailu. Ilmekilpailuun osallistujan tehtävänä on suunnitella tulevan kesän Ilosaarirockin graafinen ilme. Kilpailu on kaikille avoin. Voittaneen teoksen pohjalta saa nimensä mukaisesti ulkoasunsa kesän 2007 Ilosaarirock ja sen verkkosivut sekä kaikki markkinointi- ja painotuotemateriaalit, kuten käsiohjelma, flyerit, julisteet ja festivaalipaidat. Ilmekilpailun pääpalkinto on 2000 euroa. Lisää tietoa kilpailusta löytyy Ilosaarirockin verkkosivuilta.

Rokumentin järjestäjinä toimivat Joensuun Nuori Rytmi Oy ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hallinnoima Dek-projekti yhteistyössä Savon Kinot Oy:n kanssa.

Lisätietoa Rokumentista: www.rokumentti.com Haastattelut: Marika Turkia/DEK-projekti, 050 409 6026, marika.turkia@ncp.fi

Lisätietoa Ilosaarirockin ilmekilpailusta: www.ilosaarirock.fi
Haastattelut: Katri Kilpiä/Joensuun Popmuusikot ry, 040 706 8878, katri.kilpia@ilosaarirock.fi


< takaisin

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue