Lehdistötiedote 4.9. Julkaisuvapaa heti.

Rokumentti 2006 tuo rock-elokuvat valkokankaalle

Tuuliajolla 2006 -dokumentti maailman ensi-illassa

Rockelokuvafestivaali Rokumentti järjestetään Joensuussa elokuvateatterikeskus Tapiossa historiassaan toista kertaa marraskuun 10.-12. päivinä. Viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetty Rokumentti osoitti, että tilausta rockelokuvafestivaalille löytyy. Suurin osa näytillä olleista elokuvista keräsi täysiä saleja ja kokonaiskävijämäärä kahdessa salissa esitetyissä näytöksissä kohosi yli 1600 lipunostaneen. Rokumentin linjan mukaisesti tänäkin vuonna on esillä rock-aiheisia elokuvia ja dokumentteja, sekä uutuuksia että arkiston uumenista kaivettuja koti- ja ulkomaisia klassikoita.

– Rokumentin perimmäinen idea on hyvinkin yksinkertainen; tuodaan Joensuuhun näytille kiinnostavia rock-aiheisia elokuvia. Ohjelmatyöryhmä on hakenut elävää kuvaa, jolla on merkittävä kytkös rockmusiikkiin, musiikintekijöihin tai populaarikulttuuriin yleisesti. Yksi tämänvuotisen festivaalin mielenkiintoisimmista leffoista on varmasti Tuuliajolla 2006 -dokumentti. Hienoa että saimme sen Rokumenttiin maailman ensi-iltaan, toteaa Marika Turkia Rokumentin järjestäjistä.

Sami Parkkisen ja Jaakko Kilpiäisen työstämä Tuuliajolla 2006 -dokumentti kuvaa tapahtumia ja tunnelmia elokuussa toteutetulta kiertueelta. Saimaalla seilanneeseen höyrylaivaan pakattiin kolme kotimaista rockyhtyettä, Kotiteollisuus, CMX ja 51koodia. Reissussa kiersi mukana kuvausryhmä ja tallensi tapahtumat. Rokumentissa ne ovat nyt myös yleisönkin nähtävinä ja vieläpä maailman ensi-illassa. Näytillä ovat myös mm. Bob Dylanin Englannin kiertuetta keväällä 1965 seuraava Don't look back, useilla festivaaleilla palkittu reggae-musiikin keinoin yhteiskuntaa kommentoiva Favela Rising sekä Nick Caven musiikkiin ja tarinaan pohjautuvat The Myth ja The Proposition.

Rokumentin ohjelmaa on nyt julkaistu ensimmäinen erä ja se löytyyesittelyjen kera festivaalin kotisivuilla osoitteessa www.rokumentti.com. Kaiken kaikkiaan rock-aiheisia elokuvia on viikonlopun aikana näytillä n. 30. Näytöslippujen ja festivaalilippupakettien ennakkomyynti alkaa lokakuun lopussa.

Rokumentti-seminaari Goes eMuTe

Rockelokuvien lisäksi Rokumentissa käsitellään seminaarin muodossa viikonlopun aikana uuden teknologian hyödyntämistä musiikissa, niin säveltämisessä kuin jakelussakin. Asiaa pohdiskelevat alan konkarit ja musiikkialan vaikuttajat. 22-Pistepirkko -yhtye valottaa omalta osaltaan, kuinka teknologiaa on mahdollista käyttää apuna säveltämisessä. Seminaarin loppuohjelma julkaistaan lokakuun aikana.

Rokumentin järjestäjinä toimivat Dek-projekti (Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämishanke) ja Joensuun Nuori Rytmi Oy yhteistyössä Savon Kinot Oy:n kanssa.

Dek-projektia hallinnoi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu ja rahoittaa Pohjois-Karjalan maakuntaliitto (EAKR) sekä Savon Kinot Oy.

Lisätietoa Rokumentista ja haastattelut:

Marika Turkia
Dek-projekti
050 409 6026
marika.turkia@ncp.fi


< takaisin

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue