Rokumentti
Otsikko: Media

Tiedote 17.10. Julkaisuvapaa heti.

Rokumentin ohjelma on valmis

Walk The Line Suomen ensi-illassa Rokumentissa

Joensuussa marraskuun 11.-13. päivinä järjestettävän Rokumentti-rockelokuvafestivaalin ohjelma on täydentynyt. Aikaisemmin julkistettua ohjelmistoa täydentävät Rokumentissa Suomen ensiesityksensä saava Johnny Cash -elämäkertaelokuva Walk the Line (USA 2005), rockelokuvaklassikko Gimme Shelter (USA 1970), punkin historiasta kertova Punk: Attitude (USA 2005) sekä dokumentti Rock School (USA 2005). Kotimaista ohjelmistoa edustavat Nightwish-dokumentti End of Innocence (Suomi, 2003) sekä joensuulainen tuotanto Rock Makers (Suomi, 2005).

- Rokumentin ohjelma on nyt valmis ja voimme olla siihen erittäin tyytyväisiä. Mukana on klassikoita arkiston uumenista, kiinnostavia nykypäivän DVD-julkaisuja kuin myös elokuvia, jotka saavat Rokumentissa jopa Suomen ensi-iltansa. Näistä on ehkä mielenkiintoisin on Johnny Cashistä kertova Walk The Line, iloitsee festivaalijohtaja Tero Koistinen.

Tarkemmat ohjelma-aikataulut julkaistaan lähiaikoina. Rokumentti järjestetään uudessa neljä salia käsittävässä elokuvateatterikeskus Tapiossa. Lisätietoa Rokumentista ja mm. sen majoituspaketista löytyy festivaalin verkkosivuilta osoitteesta www.rokumentti.com.


Jatkoklubeilla Tiktak, Viikate ja Ville Härkönen & Velvet

Rokumentin klubiohjelma on myös täydentynyt. Hotelli Kimmelissä esiintyy perjantaina Tiktak ja lauantaina Viikate. Klubien pääsyliput tulevat ennakkomyyntiin 28. lokakuuta Levykauppa Levy-Eskoille.

Ville Härkönen & Velvet -yhtyeen debyyttialbumi Lemonade Cowboys julkaistaan Rokumenttiviikon keskiviikkona ja ensimmäistä kertaa yhtyettä kuullaan livenä perjantaina festivaalin klubilla Kerubin Kuppilalla. Yhtye esittelee illan aikana uutta levyään, jonka lisäksi nähtävillä on studiosessioista koostettu dokumentti-DVD ja uunituore musiikkivideo. Kerubin kuppilalla on myös nähtävillä DVD-julkaisuja läpi viikonlopun.

Lisätietoa ja haastattelut Rokumenttia koskien:

Festivaalijohtaja Tero Koistinen
Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämishanke
tero.koistinen@ncp.fi
050 409 6020


Poimintoja Rokumentin ohjelmasta

Walk the Line perustuu Johnny Cashin omaelämäkertoihin. Elokuva seuraa Cashin matkaa Arkansasin puuvillapelloilta musiikin legendaksi samoille esiintymislavoille Elvis Presleyn, Jerry Lee Lewisin ja Carl Perkinksin kanssa. Johnny Cashia esittää Joaquin Phoenixin, joka oli Cashin itsensä valinta pääosaan.

Gimme Shelteriä on useaan otteeseen tituleerattu maailman parhaaksi rockelokuvaksi. Elokuva palaa vuoteen 1969 ja Kaliforniassa järjestettyyn ilmaiskonserttiin, josta odotettiin uutta Woodstockia, rakkauden ja rauhan juhlaa, mutta päädyttiin keskelle kaaosta. Gimme Shelter on karmaiseva dokumentti hippiaikakauden päätöksestä. Elokuvassa nähdään lavalla mm. The Rolling Stones ja Carlos Santana.

Punk: Attitude ajoittuu 70-luvun puolivälin Lontooseen ja New Yorkiin. Punk toi uusia tuulia populaarikulttuuriin, muotiin ja antoi jalansijaa itsenäiselle tee se itse -ajattelulle. Ensimmäistä kertaan maailmassa nuorten kapinallisuudella oli yhteinen ääni. Grammy-palkittu ja itse 1970-luvun lopulla Lontoon Roxy-klubilla dj:nä työskennellyt ohjaaja Don Letts antaa tarinan kertoa itse itsensä yli 50 haastateltavan voimin.

End of Innocence on dokumentti Nightwishin taipaleesta yhtyeen alkuajoista vuoden 2002 Century Child -levylle saakka. Bändin tarinaa kertoo kesämökillään saunaa lämmittävä ja oikuttelevan perämoottorin kimpussa taisteleva Nightwishin perustaja, biisintekijä ja kosketinsoittaja Tuomas Holopainen.

Rock Makers on joensuulaista tuotantoa. Tuomas Leinosen ohjaama dokumentti on kuvaus Joensuun ja Petroskoin välillä kolmen vuoden ajan tapahtuneesta ruohonjuuritason kulttuurivaihdosta, Joensuun Popmuusikot ry:n hallinnoiman Rockbridge-projektin kulusta. Kun bussilasti rokkareita matkustaa Petroskoihin Rockbridge-konserttiin, matkalla ylitetään raja, joka erottaa kaksi aineellisesti ja kulttuurisesti erilaista maailmaa. Jotenkin ne asiat aina vain lutviutuvat.


« takaisin media-sivulle