Rokumentti
Otsikko: Media

Tiedote 13.11. Julkaisuvapaa heti.

Rokumentti keräsi yli 3300 kävijää

Kuluneena viikonloppuna ensimmäistä kertaa järjestetty Rockelokuvafestivaali Rokumentti keräsi Joensuussa elokuvateatteri Tapioon yli 1600 elokuvakatsojaa. Eri tapahtumissa vieraili kaiken kaikkiaan yli 3300 kävijää. Näytillä oli reilut 20 elokuvaa kahdessa salissa kolmen päivän ajan ja livemusiikkia klubeilla läpi viikonlopun.

- Yli sata kävijää saavuttaneita elokuvia oli festivaalilla kaiken kaikkiaan kahdeksan. Tavoitteeksi asetettu kävijämäärä ylitettiin kirkkaasti ja muutenkin voidaan sanoa, että hyvin meni. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuoden Rokumenttia, toteaa festivaalijohtaja Tero Koistinen.

Vilkkain päivä elokuvateatterikeskus Tapiossa oli lauantai, jolloin rokkielokuvia saapui seuraamaan 770 katsojaa. Suosituimmaksi näytökseksi kohosi syksyllä valmistunut Kotiteollisuus-dokumentti Rai Rai!, joka veti yleisöä täyden salin verran. Suosittuja olivat myöskin toinen joensuulainen tuotanto Rockmakers, Suomen ensi-iltansa Rokumentissa saanut Walk the Line, Punk:Attitude, Kahvia ja tupakkaa ja Nightwish-dokumentti End of Innocence. Käytössä olleen Tapion nelossalin vetivät täyteen Gimme Shelter, 22-Pistepirkoista kertova dokumentti Sleep Good – Rock Well ja Suuri suomalainen musiikkitrilogia.

- Esityksessä oli sekä arkistosta kaivettuja dokumentteja että nykypäivän julkaisuja ja tästä johtuen Rokumentin katsojien ikähaitari oli todella laaja. Rokumentin perusteella voidaankin todella todeta, että rock on ikärajaton riemu, jatkaa Koistinen.


Rokumentti-seminaarissa esillä rock-DVD, klubit vetivät yleisöä

Rokumentin seminaari kiinnosti yli 70 osallistujaa. Paikalle kokoontuivat suomalaisen musiikki-DVD:n asiantuntijat. Lauantain aikana tutkailtiin kotimaisen DVD:n markkinaosuuksia, käytiin läpi tuotantoprosessia, kulurakenteita ja tulevaisuuden näkymiä. Seminaarissa esiteltiin myös loppuvuodesta julkaistava ja tällä hetkellä ehkäpä odotetuin rock-DVD, Kotiteollisuus-bändin DVD.

Rokumentin klubit Kimmelissä ja Kerubin Kuppilalla olivat lähes kaikki loppuunmyytyjä. Kerubin Kuppilalla esitteli uutta pitkäsoittoaan Ville Härkönen & Velvet, lauantaina esityksessä oli eri DVD-julkaisuja. Kimmelissä perjantaina esiintynyt Tiktak kiinnosti yleisöä täyden tuvan verran, Viikate veti myös yli 500 kävijää. Yhteensä klubeilla vieraili viikonlopun aikana yli 1600 ihmistä.

Rokumentin järjestivät Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun Dek-projekti ja Joensuun Popmuusikot ry yhdessä Savon Kinot Oy:n kanssa.

Lisätietoa:

Festivaalijohtaja Tero Koistinen
DEK-projekti
tero.koistinen@ncp.fi
050 409 6020


« takaisin media-sivulle