Rokumentti
Sue

Mehtimäkeläinen
Otsikko: Rokumentti

Rokumentti on uusi Joensuussa järjestettävä rockelokuvafestivaali. Rokumentti järjestetään 11.-13. marraskuuta juuri avautuneessa elokuvateatterikeskus Tapiossa.

Rokumentin lähtökohtana on tuoda vuosittain Joensuuhun kiinnostavimmat rockelokuvaklassikot sekä mielenkiintoisimmat populaarimusiikin ja elävän kuvan yhdistelmät. Tapahtumalle on tilausta, sillä Joensuu ja Pohjois-Karjala tunnetaan sekä rockista että elokuvista. Yhdistelmä toimii kuin hyvä rock.

Tänä vuonna festivaalin pääteemana on kotimainen rock-DVD. Uusi digitaalinen formaatti on kasvanut nopeasti isoksi osaksi musiikkiteollisuutta. Miten tämä on vaikuttanut? Onko uusi tapa yhdistää musiikkia, elävää kuvaa ja multimediaa tuonut taiteellisesti jotain uutta? Onko musiikin markkinointi muuttunut? Rokumentti-seminaarissa asiaa pohdiskelevat alan konkarit ja musiikkialan vaikuttajat.

Ensimmäinen Rokumentti on ohjelmistoltaan laveasti liikkeellä. Ohjelmistoryhmässä on päätetty, että rockelokuvaa on turha laittaa kääpiömäisen pieneen karsinaan. Festivaaliohjelmistoon pääsyvaatimuksena on, että elokuvalla on joku merkittävä kytkös rockmusiikkiin, musiikin tekijöihin tai populaarimusiikkikulttuuriin yleisesti. Lavean lähestyminen rockelokuvaa on tärkeää festivaalin tulevaisuudelle. Laaja, mutta mietitty ohjelmisto tyydyttää festivaalin järjestäjien taiteellisen kunnianhimon ja tulee tuomaan festivaalille uskollista yleisöä.

Festivaalia ovat järjestämässä Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti ja Joensuun Popmuusikot ry:n Nuori Rytmi Oy yhdessä Savon Kinot Oy:n kanssa.

Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojektia hallinnoi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu ja rahoittaa Pohjois-Karjalan maakuntaliitto (EAKR) sekä Savon Kinot Oy.

« takaisin etusivulle