Rokumentti
Ville Härkönen & Velvet Otsikko: Ville Härkönen & Velvet

Kaurapuurokantria ja kaupunkifolkkia

Maryland-orkesterista tuttujen Ville Härkösen, Petri Variksen ja Ensio Kinnusen uuden yhtyeen Ville Härkönen & Velvetin levy Lemonade Cowboys ilmestyy Rokumentin kynnyksellä keskiviikkona 9.11. Rokumentissa 11.11. yhtye näyttää studiossa kuvattua materiaalia, esittelee uunituoretta levyään sekä soittaa kappaleita livenä.

Villen kirjoittama Velvetin biisimateriaali kumartaa usein jonnekin kaurapuurokantrin ja kaupunkifolkin suuntaan, mutta mukana soi myös iskelmän kaihoa, Neil Young -säröä, lattarisekoilua, herkkiä tuutulauluja ja suoraa huutoa. Olennaista on, että musiikissa hohkaa enemmän nuotioiden ja kynttilöiden lämpö ja maanläheisyys kuin strobovalojen ja loisteputkien kylmä hehku.

– Velvetissä kyse on oikeasta yhtyeestä, joka tekee musiikkia hyvin ja tosissaan ja jolla on suunnitelmat selvinä. Levytyssopimus saatiin ennen kuin koko bändiä oli edes olemassa. Eka festarikeikka sovittiin ennen kuin bändille oli keksitty nimeä ja eka kansikuvajuttu sanomalehteen saatiin ennen ensimmäistä demoa. Hommat tuntuvat olevan isollaan ja kohdillaan kerrankin tarpeeksi ajoissa. Kannattaa siis jäädä kanssamme odottamaan mitä tuleman pitää, lupailee Ville.

www.merceedees.fi/velvet/

« takaisin