Rokumentti

Rock Makers

Otsikko: Ohjelma

Tuomas Leinonen: Rock Makers (Suomi, 2005)

Tuotanto: Raja Production
30 min - DVD. Finnish. No English subtitles

Rock Makers on dokumenttielokuva ruohonjuuritason kulttuurivaihdosta. Kun bussilasti rokkareita matkustaa Petroskoihin Rockbridge-konserttiin, matkalla ylitetään raja, joka erottaa kaksi aineellisesti ja kulttuurisesti erilaista maailmaa.

Elokuvassa seurataan suomalaisten ja venäläisten vilpitöntä yritystä tutustua naapurin ihmisiin ja heidän tapoihinsa. Välillä joudutaan kohtaamaan omat ennakkoluulot ja asenteet.

Dokumentin tunnelmaa luovat festivaalipäälliköiden Niksun ja Sergein tankeroenglannin sävyttämät neuvottelut, kotibileet Petroskoissa sekä rokkareita kuskaavan veteraanibussikuski Lauri Mötön yksinlaulusuoritukset ja muistelmat vodkaturismin kultaisilta vuosilta. Mukana on myös reilusti venäläistä keikkatunnelmaa.

Dokumentti on kuvattu vuosina 2003-2005 useilla Petroskoin matkoilla.

Rockbridge-rokkivaihtohankkeen ideana oli saattaa Karjalan Tasavallan ja Pohjois-Karjalan maakunnan rockbändit tekemisiin toistensa kanssa ja tutustuttaa kummankin maan rockyleisöä naapurin bändeihin. Kolmevuotisen projektin aikana järjestettiin lukuisia konsertteja Joensuussa ja Petroskoissa. Hanketta ovat pyörittäneet Niksu Väistö Joensuun Popmuusikoista ja Sergei Zobnev Myllärit-keskuksesta Petroskoista.

Rokumentti ylpeänä esittää Rock Makers -elokuvan maailman ensi-illan!

www.rajaproduction.fi/rockmakers/

www.ilosaarirock.fi/rockbridge/

« takaisin ohjelmaan